SharePoint Technologie

Oficiální web komunity uživatelů, administrátorů a vývojářů Microsoft SharePoint
Welcome to SharePoint Technologie Sign in | Join | Help
Home Blogs Forums Photos Files

Nastavení vyhledávání v WSS 3.0

Last post 05-05-2009, 10:34 by ondrej.pasch. 37 replies.
Page 2 of 3 (38 items)   < Previous 1 2 3 Next >
Sort Posts:
  •  04-12-2007, 8:57

Re: Nastavení vyhledávání v WSS 3.0

Prohodil jsem cca 200 dokumentů, každý obdržel "visačku" new, (jsou do .doc), ale obsah ani jednoho není vyhledáván (ve verzi WSS 2 byl). Je však zajímavé, že pokud přidám nový dokument, tak jeho obsah také není vyhledán (možná jsem počkal málo, udělám ještě pokus s delším časovým odstupem).

Texty seznamů do vyhledání zahrne, ale JEN ty, které jsou nové.

•  04-12-2007, 10:02

• axl is not online. Last active: 01-21-2009, 13:01 axl
    • Top 10 Contributor
      Male
    • Joined on 03-22-2007
    • Humpolec, Czech Republic
    • Posts 99

Zip it! [:#] Re: Nastavení vyhledávání v WSS 3.0

Tak já už tomu vůbec nerozumím. Dneska přijdu a vyhledávání opět nejde. Opět stejné hlášení "Nelze se připojit k vyhledávací službě". Zkontroloval jsem službu, ale ta běžela, v task listu mssearch.exe byl. Po manuálním restartu služby vyhledávání opět začalo fungovat!!!

Co to je za blbost?!?! Fakt tomu nerozumím. Zkusím na ráno nastavit jako naplánovanou úlohu restart vyhledávací služby. Jsem zvědav co to udělá. :((((
  •  04-14-2007, 18:33

Přesně tak, je potřeba určitou dobu počkat, protože mě to taky vyhledávalo až po určité době (mám nastavený "refresh" po 3min.).

Lada

•  04-16-2007, 10:00

• axl is not online. Last active: 01-21-2009, 13:01 axl
    • Top 10 Contributor
      Male
    • Joined on 03-22-2007
    • Humpolec, Czech Republic
    • Posts 99

Cake [^] Re: Nastavení vyhledávání v WSS 3.0

Ááááá, super. Tak po auomatickém zrestartování vyhledávací služby každé ráno přes naplánované úlohy již vyhledávání funguje bezproblémově. Sice nechápu, co je důvodem k tomu, abych to dělal, ale hlavně, že to jede.

Ufff, to byla dřina. :-D
  •  04-16-2007, 10:13

Kdepak, v DOC mi to prostě nehledá.
  •  05-18-2007, 14:45

Zdravim,

procetl jsem tuhle diskusi, zda se, ze vsechno mam nastaveny, vyuzil jsem i ty axlovi prikazy, presto mi to nevyhledava. Chyba zadna. Databaze obsahu je v indexovanych databazich, search databaze vytvorena, ale vysledky vyhledavani stale prazdne.

WSS2 mam na stejnym databazovym serveru a tam mi hledani funguje skvele. Nemate prosim nekdo napad, cim by to mohlo byt? Co problem s temi uzivateli, kteri se nastavuji u vyhledavani v centralni sprave? Uzivatele sluzby mam asi v pohode, to by se ani nevytvorila search databaze...ale ten uzivatel pro pristup k obsahu?

Vazne uz mi dochazi napady. Diky predem za jakejkoliv postreh.

Locki

•  05-23-2007, 10:04

Takze vyreseno. Defacto trivialni vec. V app. logu serveru byla tato hlaska:

Event Type: Warning
    Event Source: Windows SharePoint Services 3 Search
    Event Category: Sběrač
    Event ID: 2436
    Date:  5/22/2007
    Time:  11:00:00 AM
    User:  N/A
    Computer: LILITH
    Description:
    Počáteční adresu <sts3://lilith:3430/contentdbid={046ae851-ff89-4235-b8b9-0a0859ae6785}> nelze procházet.

Kontext: aplikace Indexový soubor hledání na vyhledávacím serveru, katalog Search

Podrobnosti:
     Přístup byl odepřen. Ověřte, zda výchozí účet pro přístup k obsahu má přístup k tomuto obsahu, nebo přidejte pravidlo pro procházení tohoto obsahu.   (0x80041205)

Jen jsem nemohl prijit na to, proc. Ucet mel veskere nastaveni korektni, vcetne uplneho cteni v Centrální správa > Správa aplikací > Zásady pro webovou aplikaci.

Problem byl v tom, ze na weby pristupujeme z urcitych duvodu pouze pres https a vypinam jinou, nez Basic Authentication v IIS. Bohuzel, bylo-li na IIS vypnuto integrovane overovani, tak se nastaveny "vychozi ucet pro pristup k obsahu" neautorizuje a je hotovo. Smile [:)] Zadna chybova hlaska mimo app logu serveru neni, vyhledavani se tvari fungovat bez chyby, jen vysledek je vzdy stejny...tedy zadny.

•  05-24-2007, 10:58

K tomu by měl sloužit již dříve zmíněný příkaz stsadm.exe -o spsearch -action fullcrawlstart.

•  05-24-2007, 14:52

To nepomohlo. Tenhle Tebou uvedeny prikaz pouze a jen vynuti zaindexovani mimo standardni casovy plan nastaveny v Centralni sprava> Provoz > Sluzby na serveru > Nastavení vyhledávací služby...

Ja jsem samozrejme ten prikaz spustil...nekolikrat Smile [:)]...bez vysledku na zmenu. Vyhledavalo to porad nic. Problem jsem vyresil opravdu az tim, kdyz jsem povolil integrovany overovani a ucet pristupu k obsahu(vyhledavaci sluzby) se korektne proveril a k obsahu se dostal.

•  05-24-2007, 15:29

Vy se máte ... mně to nehledá
  •  10-10-2007, 11:24

Díky za návod jak napravit search ve WSS 3.0 pomocí stsadm - taky mi search nechodil. Po doplnění db obsahu pomocí stsadm a po zindexování je vše ok. Původně jsem tam měl taky jen db Sharepoint_AdminContent_... Skoro jako by to byla chyba WSS 3.0.
  •  11-12-2007, 10:00

Podařilo se mi standardní Search rozběhat i v prostředí WSS 3.0 x64.

Po instalaci StemmerCZ se však objeví hláška: "Požadavek hledání se nemůže připojit k vyhledávací službě."

Nezkoušel jste někdo rozběhnout StemmerCZ, případně vyhledávání v *.pdf či *.docx v prostředí x64?

Díky za nápad

•  02-13-2008, 14:45

•  06-25-2008, 20:09

Vyhledávání ve WSS 3.0

zdravím, pokusím se shrnout informace o vyhledávání na službě Windows SharePoint services. Některé skutečnosti možná řeknu zbytečně, ale pro jistotu uvedu vše.

• Pro vyhledávání na portálu služby WSS je třeba instalovat takový typ databáze, který vyhledávání podporuje. Jednoduše řečeno - instalace standardní (lokální na jednom serveru - ne farma) vyhledávání podporuje. Instaluje se Windows Internal Database s vyhledavacimi službami. V případě jiné databáze, jako je SQL Express 2005 nebo SQL 2000, 2005 atd. je vyhledávání závislé na doinstalaci vyhledávací služby.
    • Pokud chcete vyhledávání povolit, pak v centrální administraci navštivte seznam služeb serveru: Centrální správa - Provoz - Služby na serveru - Hledání služby Windows SharePoint services (někdy se vloudí chybka a objeví se Hledání v nápovědě služby Windows...). Tuto službu spusťte a nyní přichází důležitý okamžik. Musíte vybrat uživatele, pod kterým služba poběží a účet, který má k obsahu přístup. Mohou to být dva různé účty, ale důležité je, aby ten druhý účet měl přístup k databázi obsahu každé webové aplikace, kterou na WSS vytvoříte a chcete prohledávat. Takže to bude nejspíš účet správce kolekce webů. Logicky když účet mít přístup nebude, nebude moci data číst a vyhledávat je. Můžete také zkusit jen tento účet přidat mezi uživatele v SQL serveru s právem přístupu k databázi a čtení. To by mohlo stačit. Pak ještě vyberte periodu indexování. Abyste viděli výsledek rychle, doporučuji na malém obsahu nastavit interval indexování třeba po dvou minutách a potom prodloužit třeba na hodinu.
    • Dále je nutné, aby databáze obsahu byla k vyhledávací službě připojena. Aby vyhledávací služba věděla, že má indexovat také váš web. V centrální správě - Správa aplikací - Seznam webových aplikací vyberte aplikaci, na které chcete povolit vyhledávání. Pak ve stejné sekci vyberte databáze obsahu a pak konkrétní databáze obsahu (můžete jich mít víc, takže postupně všechny). V nastavení vyberte vyhledávací server.
    • V centrální zprávě ještě zůstaneme. V sekci Provoz vyberte Službu načítání dat a zaškrtněte povolení podpory aktualizačních dotazů. Velmi důležitá součást vyhledávání.
    • Kontrolu správné funkce provedete náhledem na Stav úloh časovače opět v sekci Provoz. Aktualizace hledání by měla běžet na 100% a nejlépe v posledních několika minutách.

Toť vše.

Ondra

•  01-06-2009, 10:48

Re: Vyhledávání ve WSS 3.0

zdravim, to je pekne reseni, ale jak je to u nasazovani do farmy? Kam vsude a jake prave by mel mit ktery ucet pristup?
Page 2 of 3 (38 items)   < Previous 1 2 3 Next >
View as RSS news feed in XML