SharePoint Technologie

Oficiální web komunity uživatelů, administrátorů a vývojářů Microsoft SharePoint
Welcome to SharePoint Technologie Sign in | Join | Help
Home Blogs Forums Photos Files

Nastavení vyhledávání v WSS 3.0

Last post 05-05-2009, 10:34 by ondrej.pasch. 37 replies.
Page 1 of 3 (38 items)   1 2 3 Next >
Sort Posts:
  •  03-22-2007, 13:09

Nastavení vyhledávání v WSS 3.0

Prosím o postrčení správným směrem s touto hláškou:

Hledání nelze dokončit z důvodu chyby služby. Opakujte hledání nebo požádejte správce o další informace.

Požádal jsem správce (sebe) o další informace a on neví :-)

Díky za každou odpověď

•  03-26-2007, 15:39

Re: Nastavení vyhledávání v WSS 3.0

mate spravne nakonfigurovanu a hlavne spustenu tuto sluzbu?
    default je STOPPED (najdete to v administracii portalu) a este skontrolujte ci bezi sluzba MSSearch
    cvalik
  •  03-26-2007, 16:51

Pokud se služba jmenuje "Hledání služby Windows SharePoint Services" tak jí mám spuštěnou.

Jestli jí mám správně nastavenou nevím, (ale asi ne, když nehledá :-). Trošku tápu v těch účtech. Je tam účet služby, účet přístupu k obsahu, a Vyhledávací databáze. Nevím, jaký účet má mít vyhledávací databáze (předpokládám, že ůčet přístupu k obsahu). Není někde popis vazeb těchto účtů a nastavení práv v databázi?  (ta je MSSQL 2000)

Služba Microsoft Search na serveru běží.

Ještě dodatek. Pokud po obdržení původní hlášky dám znovu hledej, objeví se jiná

Požadavek hledání se nemůže připojit k vyhledávací službě.

Díky

•  03-27-2007, 12:25

V administrative tools mate link na hlavnu administraciu WSS (webs, sites, prava apod...)
    pozrite ci tam mate vsetko spustene a vas web priradeny tejto sluzbe
    cvalik
  •  03-28-2007, 10:17

cvalik wrote:
    V administrative tools mate link na hlavnu administraciu WSS (webs, sites, prava apod...)
    pozrite ci tam mate vsetko spustene a vas web priradeny tejto sluzbe

Pokud je to

Centrální správa > Správa aplikací > Databáze obsahu > Spravovat nastavení databáze obsahu  > (moje databáze obsahu)-Vyhledávací server, tak tam mám přiřazeno jméno serveru, kde běží SQL server (samo mi ho nabízí).

•  04-05-2007, 12:15

• axl is not online. Last active: 01-21-2009, 13:01 axl
    • Top 10 Contributor
      Male
    • Joined on 03-22-2007
    • Humpolec, Czech Republic
    • Posts 99

Crying [:'(] Re: Nastavení vyhledávání v WSS 3.0

Hmmm. Mám naprosto stejný problém ve WSS 3.0. Pokud se pokusím o vyhledávání, také dostanu chybové hlášení:

Požadavek hledání se nemůže připojit k vyhledávací službě.

Absolutně nevím co s tím. V Centrální správě databázi obsahu mám nastavenou správně, v úloháh časovače mám
    Aktualizace hledání služby SharePoint Services spuštěno úspěšně a ve službách na serveru mám  Hledání služby Windows SharePoint Services ve stavu Spuštěno. Už jsem z toho zoufalý. Možná je problém v té službě Microsoft Search? Jak můžu zkontrolovat zda běží? Když se kouknu do Services operačního systému, tak tam žádnou takovou službu nevidím. Zrovna tak ani v procesech Task manageru. Předpokládám, že to je ale služba SQL serveru a tady vidět asi nebude. Jak a kde jí můžu zkontrolovat?

A nebo patří k WSS? Našel jsem soubor mssearch.exe v adresáři Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\12\BIN a zkusil jsem to zpustit. Na chvíli se objevilo v procesech Task manageru a za chvíli zmizelo.

Ještě jsem juknul do event logu a tam jsem našel následující chybu:

Event ID: 10039
    Kategorie: Vyhledávací služba
    Zdroj: Windows SharePoint Services 3.0
    Popis: Opakování pokusu na stroj dotazu SHAREPOINT se nezdařilo s následující chybou: Systém nemůže nalézt uvedený soubor.   0x80070002. Pokus bude opakován znovu za 900 sekund. Komponenta: 651ab15d-538e-409a-95df-aba447ff3c1b

Další informace získáte v Centru pro nápovědu a pomoc na http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Když jsem kliknul na link, tak samozřejmně nic:

We're sorry
    There is no additional information ....

Bádal jsem dál na Intenetu, ale nic jsem nevygooglil?

Nemáte někdo nějaký nápad? Díky moc za případnou pomoc.

Roman

•  04-05-2007, 13:28

Taky sem se podíval do event logu a je tam:

1.Na základě změn v topologii farmy byl do otáčení dotazů přidán nový počítač dotazů ALFA. Komponenta: 0f2f1dc0-dd7f-49d2-a5a8-0adf4f376696 (id udalosti:10042)

2. Počítač dotazů ALFA byl vyjmut z otáčení kvůli této chybě: Přístup byl odepřen. 0x80070005. Pokus bude opakován za 15 sekund. Komponenta: 0f2f1dc0-dd7f-49d2-a5a8-0adf4f376696 (id udalosti:10038)

3. Z otáčení byl vyjmut poslední počítač dotazů. Příčinu zjistíte kontrolou předchozích protokolů událostí. Pravděpodobně je nutné provést šíření. Komponenta: 0f2f1dc0-dd7f-49d2-a5a8-0adf4f376696 (id udalosti:10040)

A terprve teď se začne opakovat bod 4.

4. Opakování pokusu na stroj dotazu ALFA se nezdařilo s následující chybou: Přístup byl odepřen. 0x80070005. Pokus bude opakován znovu za 900 sekund. Komponenta: 0f2f1dc0-dd7f-49d2-a5a8-0adf4f376696 (id udalosti:10039)

Z výše uvedeného dedukuji :-), že něco má někam odepřen přístup. Kdyb někdo věděl co a kam ..

Službu MSSearch mám v servisech viditelnou i spuštěnou a leží na : "C:\Program Files\Common Files\System\MSSearch\Bin\mssearch.exe". Myslím, že jsem jí instaloval jako komponentu systému.

Beru id událostí a jdu hledat ..

P.S. Nevíte někdo, co znamenají zvýrazněná tvrzení ?

•  04-10-2007, 12:02

• Top 10 Contributor
      Male
    • Joined on 03-22-2007
    • Posts 99

Crying [:'(] Re: Nastavení vyhledávání v WSS 3.0

Hmmm, tak jsem zkusil následující. Pozastavil jsem službu Vyhledávání v centrální správě a znovu jí zpustil. Sice m to vytvořilo novou vyhledávací databázy na SQL serveru a když se kouknu do úloh časovače, tak aktualizace hledání služby proběhla vpořádku, nicméně, když zkusím hledat, tak mi to tentokrát vypíše hlášku:

Hledání nelze dokončit, protože tento web není přiřazen žádnému indexovacímu modulu. Se žádostí o další informace se obraťte na správce.

Zkusil jsem Googla, ale ten mlčí. Už vůbec nevím co s tím a co mám dělat. Opravdu se nenajde nikdo, kdo by poradil, jak to vyhledávání rozchodit? Nedá se to kompletně nějak odinstalovat a znova nastavit a zpustitit? Jedná se o WSS 3.0.

•  04-10-2007, 13:29

• Top 10 Contributor
      Male
    • Joined on 03-22-2007
    • Posts 99

Stick out tongue [:P] Re: Nastavení vyhledávání v WSS 3.0

O lala. Tak jsem si s tím trochu pohrál a pustil jsem se do toho "po administrátorsku". :))

Odisnstalovat jsem tu vyhledávací službu příkazem:

stsadm.exe -o spsearch -action stop

a znova ji nainsaloval:

stsadm.exe -o spsearch -action start

Následně jsem jí přes Centrální správu nastavil uživatelské přístupy. Nicméně výsledek byl stejný. Stále stejná chyba. Kouknul jsem se teda na stav služby přes příkaz:

stsadm.exe -o spsearch -action list

a zjistil jsem, že v databázích obsahu indexovaných serverem mám pouze databázi SharePoint_AdminConted_[sid] a vůbec tam není databáze obsahu. Přidal jsem jí tam tedy zadáním příkazu:

stsadm.exe -o spsearch -action attachcontentdatabase -databasename WSS_Content

Po zadání tohoto příkazu chyba zmizela a vyhledávání začalo fungovat. Bohužel ale s tím, že se nic nenacházelo. Výsledek vyhledávání byly včdycky prázdný. Došlo mi, že asi není zindexovaná vyhledávací databáze. Spustil jsem tedy příkaz:

stsadm.exe -o spsearch -action fullcrawlstart

a hle, po chvíli hledání fungovalo a začalo vyhledávat. Hurá! Hurá! :)

Takže zatím to běží, jsem zvědav jak dlouho to vydrží. Uvidíme zítra. :))

Roman

•  04-10-2007, 18:00

Zdravim,

nasel jsem na Internetu, ze staci nastavit fond aplikací, pod kterým běží Sharepoint, na uzivatele Administrator (sprava IIS / fond aplikaci /[vase jmeno fondu]/prave tlac. vlastnosti/zalozka identita) a tam misto sitove sluzby dat administratorsky ucet.

Vim, ze se tam nekdo podivoval nad admin. uctem, ale pry se musi pouzit "Domain account", ktery ma pozadovany prava v SQL.

Vzhledem k tomu, ze mi to bezi jen jako Intranet, tak mi ani to ze pool bezi jako admin nevadi.

Ted jiz mi to bezi a vyhledava OK, jinak jsem mel stejne problemy jako Vy. V logu je pouze tato pozitivni hlaska:

Na základě změn v topologii farmy byl do otáčení dotazů přidán nový počítač dotazů MIRA. Komponenta: ce504c0b-9495-42b2-ae57-3fa0f47e60aa

Lada

•  04-11-2007, 9:10

• Top 10 Contributor
      Male
    • Joined on 03-22-2007
    • Posts 99

Tak jsem dneska ráno přišel a vyhledávání opět nešlo. Zase stejná hláška "nelze se připojit k vyhledávací službě". Kouknul jsem do services a všiml jsem si, že mi neběží Windows SharePoint Services Search. Byl nastaven na spuštění Ručně (nechápu proč) a jelikož server se mi každou noc restartuje, tak to byl asi problém.

Službu jsem nastartovat za pomocí příkazu net start spsearch a vše se zdá opět fungovat. Nastavil jsem tedy službu spouštět automaticky a uvidíme zítra ráno jak to dopadne. :)
  •  04-11-2007, 9:34

Ó díky, přístup již není odepřen, leč po zadání dotazu se dozvím, že stroj nic nenašel.

Jdu ještě pro jistotu projít vypnutím a zapnutím vyhledávací služby.

Ale ten admin pomohl .. děkuji

•  04-11-2007, 13:36

Mě to taky nevyhledávalo úplně správně. Ale když jsem dokumenty smazal a nahrál je do "Sharepointu" znova, tak už to chodila krásně fultextově, jsem velmi spokojen. Dokonce bych řekl, že to chodí lépe jak Sharepointu 2.0. Uvidíme až tam budou dokumenty přibývat, jak to bude chodit ....

P.S. používám OFFICE 2007 Enterprise

Lada

•  04-11-2007, 14:57

Je to tak, nově přidaný dokument (nebo text) je vyhledán. Je zajímavé, že pokud provedu modifikaci již uloženého textu, tak ho nenajde. Bylo by dobré najít pokyn k znovuvytvoření indexu (nebo katalogu čijaksetojmenuje). Mám dokumentů poměrně hodně na to, abych je mazal a zas tam dával.

Taky tu mám Off 2007

•  04-11-2007, 15:54

Ale když použijete zobrazení sdílených dokumentů v průzkumníku,tak se nechají všechny dokumenty (soubory) včetně adresářů překopírovat na externí disk, smazat a následně nakopírovat zpátky - to by nemuselo být tak hrozné. (ve vodorovném menu Akce/Zobrazit pomocí průzkumníka Windows).

Lada

Page 1 of 3 (38 items)   1 2 3 Next >
View as RSS news feed in XML